Pemburu Pelangi: TERIMA KASIH!!

TERIMA KASIH!!

/
6 Comments
Terima kasih radio online,FrenzyFM  terutamanya kepada DJ KUBI..Tadi aku mintak sebuah lagu .Lagu sahabat yang dinyanyikan oleh Aizat khas buat Amirul Shahriza(Amer Reza) dan sebuah ucapan untuk dia bertujuan untuk berterima kasih kerana disaat aku tengah stress dengan macam-macam perkara sekarang ni dia sudi dengar masalah aku dan dia tersangatlah prihatin.Asyik tanya pasal exam ok ke tak dan tanya sama ada aku masih sedih lagi ke di facebook setiap kali dia online walaupun kami tak rapat disekolah hanya di facebook sahaja kerana bila dekat sekolah memang susah kami nak berbual sebab seperti biasalah akan ada orang yang akan sakat-menyakat dan kelas aku akan bergabung dengan dia masa subjek agama saja.Oh ye,aku nak letak gambar dia dekat sini tapi dekat facebook dia tak letak gambar,bak kata dia,dia tak suka bergambar.Pelik,muka handsome tapi tak suka bergambar.sekurang-kurangnya letak lah satu gambar kat facebook tu reza oii..

Reza : katie.................................................
(sebaik sahaja mendengar ucapan)


aku : yeee...npe?


Reza : aku..........ucap terima kasih........T_T......

Aku : sama2...lerrr..sedih plak dia

Reza:
KO LAH ORANG PERTAMA YG CAKAP KAT AKU.........
thaaanxxxxxx..........

Aku : ur welcome :)


Reza :aku sedih ni..........T_T


Aku : eh..jgnlah..dia ni..org nk bg dia hepy dia sedih plak

Reza : ye la............x pernah ada orang yg pernah menghargai persahabatan aku..........aku baru jumpa sorang..

Dia terharu sangat ketika mendengar ucapan yang aku tujukan khas dekat dia..dia kata tak pernah orang menghargai persahabatan dia selain aku.walau macam mana terharu sekalipun dia aku harap dia tak menangis lah..aku buat macam tu sebab nak bagi dia happy..hmm..tak kan nak bergilir-gilir nangis kott..hari tu aku sedih sebab mengenangkan markah essay aku dan disebabkan laptop kesayangan aku yang buat hal tu..walauapapun,

TERIMA KASIH!

DI SAAT AKU JATUH,ADA JUGA TANGAN YANG MENARIK!

Disaat aku memerlukan seseorang untuk mendengar masalah,ada juga yang sudi..ada juga rakan yang mengambil berat tentang diri ini.. T_T dan dia nak sangat aku ikut program Hos dan Tamu tu..sebab dekat sana tempat dia tenang..mungikin dia nak aku lupakan segala masalah aku..

Inilah sahabat..sentiasa ada bila kita memerlukan..dan kita kena belajar menghargai orang lain..kadang-kadang kita terlupa nak hargai orang yang sepatutnya dan layak untuk dihargai.....jadi,hargailah orang yang sentiasa mendengar dan memberi sokongan kepada anda sebelum seseorang itu pergi jauh dari anda..

P/s : aku membuat keputusan untuk berjumpa cikgu besok dan menarik balik kata-kata aku yang aku tak jadi nak pergi program hos dan tamu tu..semoga..masih ada ruang kosong untuk aku..


You may also like

6 comments:

naz said...

alahai. sweet charity yaw haha

katie said...

hehe.. :D

KuBi said...

eii sonoknyer nama kubi pon ada dlm ni!! yehaaaaaaa yabedabedabeduuuuuu!!!!

Raybond said...

huhu.. bgus tul.. dah jumpa kwn mati.. eh.. kawn sampai mati. =)

katie said...

kubi : amboi..suka dia..

katie said...

ray : LOL~