Pemburu Pelangi: eh?kite ni hangout ke?mcm dating je!

eh?kite ni hangout ke?mcm dating je!

/
2 Comments
  Petang semalam,aku dapat meseg dari sorang mamat yang baru aku kenal masa hari sukan hari tu.Die ajak aku hangout hari ni.then,aku ckp lah aku ok je.kiteorang pon fikir nk g mane.die tu nak ajak aku hangout mcm nak buat temu janji sepasang kekasih je!lawak kot!die ajak aku pergi ladang ayah die naik kuda and tesco je tu pon kalau daddy die free baru aku boleh dtg ladang daddy die.aku just ckp agree dgn cadangan die tapi,mesti lepas kelas tambahan lah.hari ni ada kelas tambahan untuk budak form 3 and form 5.aku form 3 dia form 5.pagi-pagi aku dah dapat 2 meseg dari die.Die takut sgt tak jadi.aku takde kredit mase tu,aku ignore jelah meseg die tu.masa rehat,die nampak aku dekat kantin then die angguk and senyum.then aku pon buat benda yang sama.

  Lepas habis kelas tambahan je,die tunggu aku dekat depan gate sekolah.then aku jalan lah dgn die sampai ke stesen bas.mase dalam perjalanan tu,kawan-kawan aku pon sibuk mengacau kiteorang.kiteorang pon just buat tak tau je.Die cakap daddy die ada meeting,so kalau nak datang kat ladang daddy die naik kuda boleh tapi ada pekerja ayah die yang die tak suke so die tak nak datang kalau daddy die takde.sampai dekat stesen bus tu,tunggu bas lama lah jugak dengan perut aku yang lapar ni.Die pon ajak lah aku g makan dulu.kiteorang gerak lah dekat restoren yang selalu aku pergi semata-mata nak bli nesfloat die je.tak sangka favourite kiteorang sama.so kiteorang order lah 2 nesfloat,1 kuey teow goreng dan satu nasi goreng kampung.Bile dah sampai ape yang kiteorang order tu,aku pon makanlah.die pon makan lah nasi goreng tu then die amik kuey teow aku sikit dengan muke slumbernye lepastu mintak tukar pulak dengan die.HAHA.tak nak aku makan bekas die!

  Lepas perut pon dah kekenyangan,kiteorang pergi dekat stesen bas tu tadi.then bas pon dah sampai.kiteorang naiklah sampai bas tu berhenti dekat-dekat dengan tesco.Dah sampai dekat sana,kiteorang pon pergilah tengok-tengok barang.mamat ni asyik tengok mainan je.HAHA.u sedar tak u ni dah FORM 5?kelakar kot..tapi die ni semangat sangat bershopping,baru lah aku tau die ni kaki shopping.lepas tengok mainan,die banyak tengok key chain.kiteorang masuk lah satu kedai satu kedai.pergi archad lah.HAHA.

  Tibe-tibe aku cakap dekat die aku nak beli coklat cadbury,jalan depan sikit benda tu ada depan mata kiteorang.

   die : banyaknya! I nak yang ni,I nak yang ni,yang ni pon I nak jgak!
   aku : banyaknya nak beli!
   die : murah lah!baru berapa je,6 ringgit lebih satu..
  
aku tak ingat berapa yang dia amik.adalah dalam 3-4 coklat,tibe-tibe die letak balik.

  aku : tadi beriya-iya amik banyak!
  die : tak nak lah,my mom ckp I dah gemuk!
  aku : u kurus lah!
  die : my mom ckp,xpelah.kat peti ais I berlambak coklat.
  aku : u tak nak beli kat mak I ke?
  die : ha! mak u sporting lah.I nak bli lah ape-ape kat mak u.jom!
  aku : mak I suke makan coklat.
  die : ok, I beli coklat ni kat your mom.bagi kat die tau!nanti boleh lah die bagi u kuar dgn I lagi.
  aku : tak nak..
  die : jom cari lagi apa-apa I nak bagi kat mak u..
  aku : bagi dekat mak I je ke? tak acilah..
  die : yelah,nanti mak u bagi kite kuar lagi..

  lepas dah beli apa yang kiteorang nak.kiteorang pon pergi kaunter.die siap jauhkan barang aku dengan barang die lagi.HAHA.

 die : coklat ni jangan lupe bg kat your mom,cakap I bagi nnti die kata bagos-bagos boleh jadi bf anak aku ni..
 aku : ha? hahahaha... (kau ingat mak aku camtu ke?)

lepas dah bayar,die ternampak penimbang.then die pon masuk kan duit then tengok berat die..

die : OMG! beratnye I 55kg.
aku : normal bagi seorang lelaki lah.

kiteorang pon pergi dekat locker ambik beg sume.aku tengah masukkan barang yang aku beli dekat dalam beg.die plak tibe-tibe rase nak g toilet plak.

 die : baby cepat,baby cepatlah I tak tahan ni.nk g toilet.
 aku : sekejap lah.. (giler ape budak ni panggil aku baby?smbil menahan rasa nak termuntah tapi,aku buat-buat xtau je)

sampai dekat toilet,aku kenalah jaga beg die dekat luar then lepastu die plak jaga beg aku sebab aku pon rase mcm nak g toilet.

 die : jomlah balik.dah takde pape.
 aku : balik?jom..nak balik naik ape?
 die : bas lah!
 aku : u balik sorang lah,I nak suruh ayah I amik.
 die : takde!pergi sama-sama balik pon sama-sama.

kiteorang pon tunggulah bas mcm tunggul dekat tepi jalan.then,die call mummy die suruh amik die,tapi mummy die busy.manja gler die dengan mummy die.I rase mcm nak lempang je u ni time tu tau tak?!haha.mengada tahu?

lame sikit bas pon datang.

 die : u xpyh bayar k,I belanja u.
 aku : setakat tiket bas tu je baik xpyh.I ade duit lah!
 die : atleast, I blanje.ok lah tu.

kiteorang naik bas dan terus balik..

balik rumah,kiteorang meseg.die tnye aku ble nak hangout lg.HAHA..aku baru kenal kau x sampai seminggu kau dah ajak aku g sana g sini! mummy die tnye dgn sape die kuar then ade ke die tunjuk gambar aku dkt myspace! then die ckp mak die kata ok jadi menantu..HAHA.(aku xnk)
malam ni mak aku,mak sedara aku dan cousin-cousin aku nak pergi tesco.aku nak ikot tapi mak aku tak bagi sebab aku dah pergi and kereta dah tak muat.masa tu aku tengah meseg dgn die then die cakap yang die ade dekat tesco.

 aku : mak I x bg I pergilah.kalau u nmpk orang pkai baju kurung bunga-bunga,putih-putih.tu mak I.
 aku : mesti u bli kasut yg u nak tdi tu kan.
 die : dh blek r syg..sowi x reply xd g mkn
 die : tau jew awek I nie..
 aku : 0o..its ok..syg?haha..u ni degil lah..kan I kata I geli dengan word tu.jgn lah panggil I syg.
 die : gle ngan bf sendiri
 aku : mase bile I awek u?u ni perasannye!
 die : ye kew?alamak terperasan sdh.

ini saja yang aku mampu untuk cerita,tangan aku sudah penat.aku hanya menceritakan sedikit sahaja apa yang berlaku pada hari ini..

mamat yang aku keluar ni,lain daripada yang lain.kteorang hangout mcm dating je.HAHA..die ni mcm budak-budak pon ada.tapi,die ni memang kaki shopping.kalah aku!aku pon bukan jenis perempuan yang minat shopping sangat tapi aku suke hangout same mcm die.kawan baru yang sekepala! HAHA.

sorry to say,u hnye boleh jadi kawan baik I je.u takde ciri-ciri lelaki yang I btol-btol suke.so,u can't be my bf.just my friend ok!

lastword : aku dah jumpe orang yang btol-btol ada ciri-ciri lelaki yang aku suke and I waiting for u my prince!


You may also like

2 comments:

Ryrie said...

haha...ala kalo dy nsem pe slahnye ko jd kan bf..xp...
haha

katie said...

kalau hensem?haha..xpelah..aku xnk couple dgn org sbb hensem je..hmm....kau tau aku ni mcm mane kan?kalau suke dkt org tu..org tu jelah yg aku ske..so,I'm still waiting for my prince!