Pemburu Pelangi: Tips Elak Sunburn

Tips Elak Sunburn

/
12 Comments
Sebelum ni yuyin sangat tak suka pakai BB Cream sebab semua BB Cream yang yuyin pernah pakai sebelum ni buat muka yuyin rasa tak selesa, ada yang buat muka yuyin rasa macam melekit-lekit dan ada yang buat kulit muka yuyin bertambah kering.

masa Kembara Kelab Blogger Ben Ashaari ke Taman Negara haritu, yuyin dapat beberapa produk dari Cosmoderm, salah satunya adalah BB Cream SPF 35 PA+++. Yuyin terkejut juga mula-mula bila tengok produk-produk yang yuyin dapat... tiba-tiba.. eh.. terselit BB Cream. Soalan pertama dalam kepala yuyin, "Sesuai ke dengan kulit muka ni?" Bila yuyin buka, warna putih! Nude colour rupanya. Sebelum ni selalu nampak BB Cream warna coklat, yang warna kulit je. fuhh lega...


Cosmoderm BB Cream SPF 35 PA+++.

Sebelum ni yuyin pernah beli dan pakai Feminine wash dari cosmoderm, dan yuyin jatuh chenta! so yuyin pun trylah BB Cream ni pulak sebab yuyin terlupa bawak sunblock.hehe.. dan....... YUYIN JATUH CHENTA LAGI!

 Dalam kereta pacuan empat roda. yuyin dah siap pakai dah dekat bilik. ;)

Ada banyak sebab kenapa yuyin suka sangat BB Cream dari Cosmoderm ni! Pertama, sebab BB Cream ni nude colour, serius rasa macam tak pakai apa-apa pun bila tempek dekat muka, tak payah risau nanti muka nampak cakey ke apa kalau warna tak sesuai dengan kulit, lelaki pun boleh guna tanpa rasa malu. Kedua, tekstur krim yang halus dan tak melekit, rasa ringan je muka lepas pakai! BB Cream ni memang halal dan berkualiti, murah pulak tu. Selain tu, BB Cream ni juga didatangkan dalam bentuk pocket size, memang sesuai sangat kalau nak bawak pergi travel dan pergi jalan-jalan, takdelah berat beg yuyin, perempuan ni banyak lagi barang nak kena bawak tau. dan...

YANG PALING BEST, MUKA YUYIN TAK SUNBURN PUN LEPAS BALIK DARI TAMAN NEGARA. YEAY!!


You may also like

12 comments:

Yan Ty said...

Best pakai..alhamdulillah sepanjang pakai tak de isu dhn kulit.

Mawar Assufi said...

Dia kan better SPF brapa eh? ke tgok kulit gak ek?

Cikgu Norazimah said...

memang best krim ni ;)

btw, cn follow sini dari segmen : http://www.cekgunorazimah.com/2016/03/giveaway-cash-rm600-mac2016-by-emas.html

tenku butang said...

oh.. kaler putih ye krim dia.. Ok tu.. mesti tak berminyak kalau pakai..

tenku butang said...

Hai.. Cakk..
done follow sini no ..274
Jom berkenal kenalan kita..
Sudilah kiranya follow teman yea..
http://tengkubutang.blogspot.my/

kalau minat kucen.. boleh follow sini juga
http://kucenkucenbelog.blogspot.my/

Munirah Mustafar said...

saya singgah BW & follow di sini...
jemput singgah ke Blog saya juga..
salam perkenalan...

budakbandunglaici said...

elok jugak musim panas pakai sunblock kan
oh btw BBL follow blog awak

yanie yusuf said...

memang best pakai ni, yang penting tak berminyak dan mlindungi..

~aSHa~ said...

assalamualaikum, salam perkenalan dr akk...


cream ni akk pernah cuba jugak masa ke pulau..mmg mudah serasi

Fhatin Amelia said...

nice :D

Mrs. A said...

Singgah dan follow dari GA Emas Putih

tarmizi said...

dah follow blog ni..