Pemburu Pelangi: Sangat Tidak Adil!

Sangat Tidak Adil!

/
2 Comments
Dengar cerita UPSR dan PMR akan dimansuhkan,bukan tahun ini tapi pada tahun akan datang.Apa ni?tak adil lah! kalau kami sampai nak pecah kepala nak amik PMR,orang-orang yang selepas kami pun sepatutnya kena lah juga ambil.Bukan itu sahaja,nanti diorang belajar sampai form 4 saja terus boleh masuk kolej.TAK ADIL!TAK ADIL!(sambil hentak kaki kat lantai)Arghhhh...Bertuahnya!tersangatlah bertuah!dan ada lagi satu perkara yang membuat kan aku tersangatlah kesian dengan kawan-kawan aku yang berada di kelas KAA(Kelas Aliran Agama) dan buat aku rasa lega jugak sebab aku dah gugurkan subjek bahasa arab awal-awal lagi..

[klik untuk tumbesaran]

Awal tahun 2010 lagi aku dah gugurkan subjek bahasa arab.Baru-baru ini telah diberitahu bahawa tahun ini format akan ditukar,kena buat karangan dalam bahasa arab.KARANGAN! MA NAR?(what the hell dalam bahasa arab) nak jawab soalan dalam bahasa arab pun tak lepas lagi inikan nak buat karangan.Kalau aku buat karangan dalam bahasa arab,tak sampai 50 patah perkataan pun aku rasa.Kepada kawan-kawan aku yang ambil subjek bahasa arab,aku sangat tabik dengan korang!ada lagi sorang yang aku tabik gila kat dia sebab dia ambil 10 subjek dalam PMR dia tambah bahasa arab dengan bahasa cina,ni belum campur ujian KKQ(Kelas Kemahiran Al-Quran) lagi.wah!dahsyat r korang!kalau bahasa arab korang lulus 40 markah PMR,aku tabik!walaupun cukup-cukup makan sebab bahasa arab susah.Jangan kata nak dapat A,nak lulus pun sikit punya susah!dan aku tabik dengan keberanian korang yang berani mati nak ambil subjek ini sebab SATU GAGAL,SEMUA GAGALJangan korang dapat 8A1E sudah.Walau apa pun,chaiyok2!




You may also like

2 comments:

tutttutt said...

hello. takyah rasa rugi, sebenarnya batch yg kena mansuh upsr and pmr ni yang rugi. kita penat pun untuk kebaikan kte gak, nanti dorang tak kenal erti jatuh bangun semua. tup2 nak spm, culture shock terus.

baca sini
http://keretapitutttutt.blogspot.com/2010/06/aku-benci-sekolah-tapi-aku-suka-upsr.html



:)

Amir Izzat said...

salam,
wah katie...marah nampak?? Amir lagi la tak puas hati..hahahahah...tapi PMR bagus tau... kean rajin..Kacang je PMR..boleh skor punya..yang penting usaha dan tawakal..ha,adik amir pun amik PMR gak tahun nie.

oh ya katie..xamik b.arab? Sama gak ar...sekarang nie dia tak letak baris..susah nak baca..yg karangan tue..taun lepas dah diorang ubah..huhu