Pemburu Pelangi: Kekecewaan ak pada hari itu...

Kekecewaan ak pada hari itu...

/
1 Comments
susahnye kalo dah jatoh cinta kat seseorg kan????sakitnye hati kite kkalo kite dkecewakan kan???2lah ape yang ak rase hari 2..ak ade suke dkt seseorang tp malangnye orang 2 hnye ske ak sbgai kwn...ak slalu brhrp die ske ak lebih dari seorang kwn...3 minggu lepas ak pernah bg dkt die jam....tp ak x nmpk pon die pkai jam ak 2...tibe2 hari 2 ak duduk kat dpan koperasi ngan kwn ak n then ak tnampak die turun dri tangga pas2 ak nmpk kat tgn die,die pkai jam bru...bkan jam yg ak bg kat die 2...ak pon ape lg...msti r marah kan...ak tau r jam yang ak bg x semahal jam yg die pkai 2,atleast hargailah pemberian org 2.. dsbbkan ak tngah mrh ak terus tnggal kan kwn ak kat si2 ngan bdak form 1 n then ak pon g lah kat tmpt lain... pas2 kwn ak g kat ak n die nk gtau ak something tp die nmpk cam x smpai hati sbb die nmpk ak cam tngah marah n tngah sedih...tp ak pkse gak kwn ak 2 ckp...pas2 die ckp kat ak yg org yg ak ske tu kata"HIDUP NI MASIH PANJANG,CARILAH ORG LAIN...."N sebaik saje ak dgr ayat ni,ak terus menangis....sehari ak menangis dsbbkan 2...malang btol ak hari 2...2 hari kemudian ak ternampak die,kebetulan mase 2 die ada dkt dpn mata ak tp die x nmpk ak sbb ak ada dkt dalam bilik kaunseling tngah bincang pasal folio kerjaya...ak tngok jelah die tibe2 ak tnmpk sesuatu yg pelik d tgn nye....die pkai jam ak!!ak agak terkejot tngok die pkai jam ak 2,walaupun ak rabun jauh tp ak tp knal jam yg ak bli 2 dri jauh...nmpk plak ak...ak pon gtau lah kwn ak yg mase 2 ade dgn ak...pas2 kwn ak terus bkak pintu n panggil die...ak pon ape lg ak g lah menyorok kat sebelah almari...kwn ak 2 lak die kata lah kat die"katie dri jauh nmpk ko pkai jam yg die bg 2"..pas2 die lak kata "ko dah bgtau kat die pe yg ak ckp smlm????ak tarik blik tau kata2 ak...ak tau nanti msti ramai yg nk minx couple ngan die...ramai lg yg lg baik dri ak...tp ckp kat die jgn r brharap sgt.."ak pon x faham...die x ske ak so untuk ape die nk tarik balik kata2 die 2????selepas ak dgr kwn ak citer pe yg die ckp ak terus 'NANGIS SMBIL KETAWA'Ak pon x tau asal ak nangis smbil ketawa...buat pertama kalinyee seumur idop ak,ak nangis smbil ketawa...mase 2 ak RASE SEDIH + HAPPY SKIT + KELAKAR = MENANGIS SMBIL KETAWA...Ak rase sedih sbb die tarik blik kata2 die mcm nk bg ak brhrp lg sedangkan die x ske ak...ak takot ak akan kecewa lg...ak rase happy sbb die pkai jam ak ari 2 n ak rase kelakar sbb die die kata ramai yg nk minx couple ngan ak,ak rase kat skolah ak x de peminat pon...begitulah yg trjadi dkt ak PADA HARI ITU...


You may also like

1 comment:

han~ said...

katie sengal..~
merenung masa depan~