Pemburu Pelangi: Aku Di Entri Novelis ILMAR IMIA

Aku Di Entri Novelis ILMAR IMIA

/
2 Comments
Mungkin ada yang tak kenal siapa Ilmar Imia ni sebab Ilmar Imia tidak lah sefamous Ramlee Awang Murshid dan novelis-novelis lain Alaf 21 tu. Tapi aku tetap tabik dekat dia sebab dia seorang novelis.

Aku pernah mintak tips daripada Ilmar Imia @ Fathi Ramli ni dan aku tak sangka dia siap tulis entri lagi untuk aku..

 Klik gambar untuk baca keseluruhan entri beliau...

Ha.. mesti korang pelik kan kenapa aku sibuk-sibuk nak tips menulis novel ni? Mestilah sebab aku nak jadi penulis novel. Aku ada 3 cita-cita utama aku, nak jadi ahli perniagaan, Chef bakery and pastry dan penulis novel. Seriously, aku minat nak jadi ketiga-tiga ni. Tak salah kan kalau banyak cita-cita? daripada tak ada cita-cita langsung..

Apa yang membuatkan aku makin nekad untuk belajar menulis, aku pernah baca dekat satu laman web biodata beberapa penulis novel dan tiba-tiba aku terkejut bila tengok penulis novel yang paling muda kat situ baru FORM 5 ! aku dah tak ingat apa nama penulis tu tapi masa tu dekat dalam kepala otak aku "Dia baru form 5, dah buat satu novel yang tebal.." kagum wei, KAGUM !

So, kenapa tak aku mula belajar dari sekarang? mungkin bukan dalam masa terdekat aku berjaya hasilkan sebuah novel, mungkin memakan masa yang agak lama.. Tapi tak apa, usaha tangga kejayaan !

Aku nak berterima kasih kepada novelis Ilmar Imia sebab sudi layan budak sekolah macam aku ni.. 

Akak memang best, Katie doakan akak sentiasa sukses !

Psstttt..... entri yang akak ni buat 17 Oktober 2011 (bulan lepas kot !) tapi aku baru baca harini..tak perasan..baru bukak blog dia tadi...hehe.. sorry..


You may also like

2 comments:

Ilmar Imia @ Fathi Ramli said...

Wah! Akak baru perasan entri ni. Hehe. Akak doakan Katie berjaya mencapai cita-cita Katie ya. Akak dulu pun ambil masa bertahun-tahun untuk melihat novel pertama akak di pasaran. Yang penting, kena banyak bersabar, jangan putus asa dan terus berusaha :)

katie said...

okey kak.. thanks for the support.. best la akak ni.. hee..